martes, enero 16, 2007

Crónicas del Auto Odio

Antecedentes: Laura Crespo es una periodista musical de La Vanguardia que dijo, en un artículo, que el nivel de la música en catalán era paupérrimo.

Extracto de una entrevista al Sr. director de la discogràfica Picap, Joan-Carles Doval:

" - No creu que es va excedir titllant-la de "malata" i recomant-li que vagi al psicòleg?

Quan una persona sent autoodi cap a la seva cultura, el seu país i es comporta amb un accentuat provincianisme, no deixa de ser una disfunció orgànica física, i els humans quan ens passen aquestes coses tenim l'oportunitat de posar-nos en mans de professionals que ens poden ajudar a superar-ho."

...............................

Crónicas del nazionalismo (carta publicada hoy en el e-noticies):

"Girona espanyola? No, catalana!"

Tristor i indignació són dos mots que em serveixen per definir què vaig sentir fa pocs dies quan em vaig assabentar que l'ajuntament de la meva ciutat, Girona, havia tornat a donar una mostra, aquest cop molt descarada, del seu espanyolisme ranci més propi de Badajoz que no pas d'aquesta ciutat, no fa pas tant ben catalana. Certament, és molt i molt preocupant el procés de descatalanització que està patint la nostra nació. Girona també el pateix. El castellà hi avança a passes agegantades i l'ajuntament no només ens deixa desemparats, sinó que promou la desnaturalització de la ciutat. Que el PSOE, IU i Esquerra votessin l'altre dia en contra del retrocés del català a les escoles no és pas cap sorpresa per als gironins. El PSOE a Girona mai no ha donat suport a la llengua, ans al contrari, l'ha menyspreada subtilment. IU a la ciutat fa el mateix trist paper que fa en l'àmbit català.

I d'Esquerra. Què podem dir d'Esquerra? El grup municipal d'Esquerra a la ciutat de Girona té, com a principal bagatge, haver aconseguit penjar la bandera espanyola (republicana, però espanyola) a diferents edificis de la ciutat, com el del Museu d'Història. L'actitud dels republicans (espanyols, pel que sembla) no es pot qualificar d'altra manera que de llastimosa. Ens cal a Girona saba nova que defensi la catalanitat d'aquesta ciutat. A Unitat Nacional Catalana de Girona no ens fa por el repte de convertir la nostra en un referent, en la punta de llança de la recuperació de la catalanitat arreu del territori català. Perquè no volem una Girona espanyola, volem una Girona lliure i catalana!"

Jordi Colomer (Unitat Nacional Catalana)

Glups!

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Grandioso, "una Girona lliure i catalana"

Anónimo dijo...

Pasate por aqu�:

http://calzadordeactualidad.blogspot.com/

a ver si sabes que primo soy, y de paso me pones un link por DP.

Ig. dijo...

Ya has tenido lo tuyo en el blog, ya solo falta que te vayas pasando y comentes...

Ig. dijo...

Craso error paco...

El comentario esta suprimido por el autor..del comentario (no del blog).
Veo que en este blog se pone en "la lista" a algun usuario del mismo...

Interesante asunto.